Flower Power springlevend!

Als tiener dacht ik dat ik in de verkeerde tijd was geboren,  ik wilde een hippie zijn. In eerste instantie door de stijl van kleding, de kleuren, patronen en de muziek uit de eind 60-er jaren. In latere jaren ontdekte ik dat de leefwijze van de hippie was gericht op vrijheid, spontaniteit, creativiteit en plezier. Dat sprak me wel aan! Ik merkte al snel dat ik andere ideeën had over het leven, minder kapitalistisch en gericht op werk, geld, bezit, status, zekerheid en macht. Meer gericht op vrijheid, gelijkheid, natuur, vrede en liefde.

Hippies brachten hun idealen ook tot uitdrukking door simpel, natuurlijk en zelfvoorzienend te leven. Meer in harmonie met de natuur. Ze deelden veel met elkaar en verdiepten zich in oosterse religie, mystiek en spiritualiteit om tot nieuwe inzichten te komen.

De idealen van de flowerpower zijn er nog steeds, en steeds meer alive and kicking!

De top 2000 eindigde met John Lennon met Imagine op de eerste plaats en gisteren nog werden singles van de Magic Mystical Tour van The Beatles in De Wereld Draait Door gespeeld.

Er is een sterke, nieuwe beweging actief van delen, ruilen, biologische voeding, ecologisch leven, zelfvoorzienendheid en spiritualiteit. Ontwikkelingen als permacultuur en stadsmoestuinen zijn een trend. Flower Power in een ander jasje. Dit maal niet een alternatieve tegenbeweging , maar een mainstream ontwikkeling naar een duurzamere samenleving!

Via Flower Power wil ik deze idealen en positieve ontwikkelingen een stimulans geven en mensen met deze kijk op de wereld samenbrengen, en nieuwe mensen er tot inspireren en introduceren.

Het eerste initiatief is de Flower Power Markt, die 6 maart 2016 plaatsvindt in It Joo, Oudega (swf). Je bent van harte uitgenodigd mee te werken of de markt te bezoeken.

 

Aliette Miedema
Organisatie Flower Power Markt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial